Äventyrare 12–15 år

Du blir äventyrarscout när du är tolv år eller börjar i 6:an.

Äventyrarscouting är spännande friluftsliv i patrullen. Möten med sig själv och andra och reflektion över det leder till en ökad medvetenhet och respekt. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som äventyrare direkt. I Scouterna får alla vara med och ta plats.

Vi håller oftast till på Gammlia Friluftsmuseum och ibland på scoutlokalen på Ersboda. Ordinarie mötestid är tisdagar kl 18.30-20.30. Men kolla alltid i terminsprogrammet – ibland är vi på annat ställe på en annan dag: Aktuellt terminsprogram. Du kan också prenumerera på vår kalender (aventyrarna@umascoutkar.se). Den försöker vi att alltid hålla uppdaterad.

Vi är ute varje möte. Du måste ha på dig kläder så att du kan vara utomhus i två timmar. På vintern är det bra med varma vinterstövlar/kängor, täckbyxor, varm jacka, underställ, varm tröja, mössa, halsduk och varma, vattentäta vantar.

Har du frågor eller funderingar om Äventyrarna kan du kontakta oss på aventyrarna@umeascoutkar.se.

Som Äventyrare tillhör du en av våra patruller:

  • Patrull Falken
  • Patrull Höken
  • Patrull Korpen
  • Patrull Örnen
  • Patrull Fenix

Det är kompisarna i patrullen du kommer lära känna bäst. Någon av dina kompisar eller du kommer att vara patrulledare. Vem som är patrulledare bestämmer ledarna. Varje patrull har en egen patrullflagga. Den får inte tappas bort – och ska vara med på varje möte.

 

Några av ledarna på Äventyrarna