Alla ledare, funktionärer och vuxna medlemmar i Umeå Scoutkår har genom Google Workspace tillgång till:

Du loggar in första gången med din e-postadress (fornamn.efternamn@umeascoutkar.se, tänk på att å,ä,ö byts ut mot a,a,o) och därefter återställer du lösenordet med den e-post eller det telefonnummer som är registrerat i Scoutnet. Kontaka info@umeascoutkar.se om det krånglar. Välj ett säkert lösenord.

I din mobil eller padda använder du apparna Mail, Drive, Kalender, Chat och Meet från Google. Lägg till kontot genom att ange din fornamn.efternamn@umeascoutkar.se, logga sedan in med ditt lösenord).

Om du hellre vill använda andra appar för mail och kalender så funkar det bra förutsatt att de stödjer Googles inloggningssystem.

Uppdatera sedan din primära e-postadress i Scoutnet till din fornamn.efternamn@umescoutkar.se, så får du mailen från alla e-postlistor till den adressen! Din privata adress kan du ha kvar på alternativ e-post på din profil. Se till att andra uppgifter är korrekta. Vi synkar uppgifter direkt från Scoutnet, var 6:e timme. Så eventuella förändringar slår inte igenom direkt.

Google Drive

Klicka på kvadraterna uppe till höger och klicka på “Drive”.

Ni kommer först till “Min enhet” i Google Drive, här sparas filer som bara du har tillgång till, om du inte väljer att dela dem med någon. Men vi ska först och främst jobba i kårens drive som heter “Umeå Scoutkår Gemensamt”. Den hittar ni under “Delade enheter”.

Här finns det kataloger till alla avdelningar, passa gärna på och flytta eventuella dokument ni har på andra ställen dit (om de redan finns i en Google Drive är det enklast är att dela dem med eran @umeascoutkar.se adress och sen lägga dem rätt)

Epostlistor

Vi har flera maillistor via Google Workspace. Dessa synkas automatiskt från Scoutnet. En del är för internt bruk, andra skickar mail till t ex alla medlemmar. Logga in på driven för att se vilka mailadresser som finns.

E-postkonton

Alla avdelningar och några funktioner till har egna e-postkontont som t ex spararna@umeascoutkar.se. Är du registrerad som ledare på en avdelning kommer du automatiskt åt avdelningens mail om du är inloggad på i en webbläsare på en dator. Klicka på din bild i högra hörnet och scrolla ner tills du ser de e-postlådor som du har fått delegerat. Klicka på en av dessa, så kan du hantera inkommanda mail enkelt.

Avdelningskalendrar som syknar till terminsprogram

Alla avdelningar har en egen kalender som automatiskt synkar till terminsprogrammen. För att ändra i kalendern måste man logga in på avdelningens konto. Kontakta info@umeascoutkar.se för hjälp.

Chattgrupper via Google Chat

Varje avdelning och kåren gemensamt har så kallade chatrtum i appen Google Chat. Dessa kan användas för snabb kommunikation mellan ledare. Tyvärr finns det inget sätt att automatikst lägga till nya ledare i grupperna, så det måste göras automatiskt.