Normanstorp

Utanför Umeå har vi en scoutstuga dit vi ofta åker på hajk och läger. Normanstorp är beläget ute i skogen vid Norrfors, en och en halv mil utanför centrala stan. 

Scoutstugan har ett stort rum med öppen spis samt ett rymligt kök där det finns två elspisar och gott om sittplatser. Stugan har rinnande kallt vatten.

Utanför finns en äng där vi slår upp tält under våra läger. Vi föredrar ofta att laga mat över eld, så vi har en bra grillplats utanför huset. Det finns även ett mysigt vindskydd en liten bit bort.

Det finns inga sängplatser, men vid golvförläggning får många plats. Vi räknar med att man får plats ca 20 vuxna. Fler om det är barn.

Läs mer och se bilder på Scoutstuga.se

Du kan hyra Normanstorp!

Alla som delar Scouternas värderingar kan boka in sig på Umeå Scoutkårs stuga i Normanstorp. Hyran är för närvarande 500 kr för en övernattning. Fredag-söndag kostar därmed 1 000 kr. Ska man inte sova över är hyran 250 kr per dag. Hyran täcker visst underhåll, men framförallt el-kostnader som kan vara ganska höga om det är kallt ute.

Skicka ett mail till info@umeascoutkar.se där du beskriver vilka ni är och vilka datum ni vill besöka Normanstorp. Du kan också se i kalendern nedan när det är bokat.

Villkor för hyra av stugan:

 1. Ta med egen ved för eldning i den öppna spisen och utomhus.
 2. Ta med diskmedel, och även diskborstar.
 3. Om vattnet är avstängt är ventilen utomhus, 10 meter norr om norra gaveln. Det finns en lång gul nyckel som kan användas för att slå på vattnet.
 4. Stäng av vattnet när vid avfärd.
 5. Stugan är el-uppvärmd – så det är nog kallt när ni kommer. Sätt då i alla elelement. Det blir snabbt varmt.
 6. Alla element ska vara avslagna vid avfärd. Enklast är att dra ut sladden.
 7. Stäng inte av huvudströmmen då en värmeslinga är installerad för att förhindra att vattenledningarna fryser
 8. Använd utedassen. Ta med toalettpapper. Det kan finnas på plats, men vi lovar inte.
 9. Vid avfärd skall stugan städas och låsas samt att nyckeln lämnas tillbaka. Sopa golven, dammsug och våttorka. Lämna gärna stugan i bättre skick än hur du fann den.
 10.  Skulle inte stugan vara städad vid besiktning efter avfärd tas en avgift ut på för närvarande 500 kr.
 11.  Skicka ett mail till info@umeascoutkar.se om något inte funkar. Är det akut så finner ni kontaktuppgifter här: Kontakt.

När är stugan bokad?

Stugan bokas av dig med @umeascoutkar.se-adress genom att lägga till ”Rum” i en kalenderbokning. Övriga vänder sig till info@umeascoutkar.se.