Välkommen som medlem!

Medlemsavgift

Du kommer att få en faktura på din medlemsavgift till den e-post du angett i Scoutnet. Du kan om du vill registrera dig för e-faktura genom din bank: https://www.scouterna.se/scout-ledare-kar/leda-kar/karekonomi/medlemsavgifter/

I medlemsavgiften ingår förutom veckoverksamheten också försäkring och Scouternas tidning. Läs mer under Medlemsavgift.

Information

I Umeå Scoutkår använder vi ofta maillistor för att kommunicera med våra medlemmar. Tyvärr verkar vissa e-postleverantörer inte gilla dessa. Lägg därför till @umeascoutkar.se som en betrodd avsändare. Det ökar chansen att du får all information. Om du har t ex Live eller Hotmail, överväg att regsitrera en e-post hos oss som inte ges ut av Microsoft. Gmail verkar funka bäst.

Scoutkläder

Om du vill kan du köpa en scoutT-shirt eller scoutskjorta. Besök www.scoutshop.se och lägg din beställning där. När du beställer, se till att ange ”Umeå Scoutkår” i slutet av din beställning. Då får kåren en återbäring på 5% av det du handlat för. Om du köper en skjorta kan du också skaffa de märken som behövs. Det är Sverigemärket, Europamärket och Världsförbundsmärket (lila för pojkar och blågult för flickor), Åldersgruppsmärket (din avdelning). Distrikts- och kårmärke köper du av kåren. Fråga din ledare. Umeå Scoutkårs kårhalsduk brukar delas ut någon gång per termin. Fråga din ledare. Det går också bra att köpa Scouternas svart-gula halsduk från scoutshopen. Märkena placeras på skjortan enligt bilden nedan. Läser mer under Scoutdräkten.