Egna sommaräventyr?

9 januari, 2019 av Breitholtz

Det är ännu långt till sommaren men nu börjar det bli dags att fundera på om du vill åka på något av Scouternas gemensamma arrangemang sommaren 2019.

Det är en chans till roliga och spännande scoutupplevelser tillsammans med scouter från andra delar av vårt land. Du anmäler dig själv.

Naturligtvis kommer vi som vanligt ha läger och andra aktiviteter tillsammans i kåren om du hellre vill följa med dina vanliga scoutkompisar. De kommer att visas här på hemsidan och du får också information av din scoutledare.

Biscaya

Ombord på Biscaya får du under en dryg vecka tillsammans med Biscayas erfarna Scouternas skolfartyg Biscaya af Vindalsöskeppare uppleva ett riktigt segeläventyr oavsett om du är van seglare eller aldrig har satt din fot på en segelbåt tidigare. Äventyrar- och Utmanarscouter från hela landet kommer som vanligt kunna följa med på härliga seglatser runt Sveriges kust.

Långseglingarna sommaren 2019 och anmälningstiden är ännu ej bestämd.

Några scouter från Tegs scoutkår berättar om seglingar med Biscaya>>

Läs mer om Biscaya 2019>>

Leda för en hållbar värld

Du som är Utmanarscout och vill lära dig mer om hållbart ledarskap och FNs hållbarhetsmål på ett nytt och annorlunda sätt kan delta i detta spännande samarbete

Glada Tegs scouter framför Gladan.

mellan Scouterna och Försvarsmakten. 2019 genomförs kursen under en segelvecka på Försvarsmaktens segelfartyg i Karlskrona skärgård. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av sjömanskap för att ansöka.

Cirka en veckas tid någon gång i v. 30-32 ansökningstid är ännu ej bestämt. Arrangemanget är gratis med reskostnaderna betalar du delvis själv.

Flera scouter från Umeå har gått ”Leda för en hållbar värld”. Här kan du läsa om deras upplevelser:

Karlskronas skärgård 2017>>

Abiskos fjällvärld 2018>>

Läs mer om Leda för en hållbar värld 2019>>

Explorer Belt

Explorer Belt är för Utmanar- och Roverscouter, 16-20 år, som villuppleva något Explorer Belt 2017 i Hollandutöver det vanliga. Det är en utmaning där du vandrar under tio dagar tillsammans med en parkamrat och får möta en ny kultur på nära håll. Vandringen följs av lika många dagars rundresa i landet. 2019 genomförs Explorer Belt 18 juni-9 juli på Irland.

Sista ansökningsdag är 31 januari 2019.

Flera av kårens scouter har gått Explorer Belt. Här finns berättelser från vandringar i

Slovakien med Explorer Belt>>

Nederländerna med Explorer Belt>>

Läs mer om Explorer Belt Irland 2019>>

Blå hajken

Blå Hajken är ett äventyr i den svenska vildmarken för Utmanarscouter (födda mellan 2001 och 2003), Roverscouter och Ledare.

Flotten strax innan avfärden på KlarälvenVälj mellan att i Jägarna vandra i Jämtländska fjällen 22 juli till 1 augusti eller i Forsfararna mellan 8 och 19 juli vandra i Värmländska skogarna med flottfärd på Klarälven. Genom samarbete med Scouternas folkhögskola innebär ett deltagande i Blå Hajken även att du genomgår ledarutbildningen Leda Scouting. 

Sista ansökningsdag för båda hajkerna är 31 mars 2019.

Här berättar en av kårens scouter om sina upplevelser med Forsfararna>>

Läs mer om Blå Hajken 2019>>

Fler spännande äventyr och utmaningar med scouter runt om i världen på läger, som volontär eller utbytesstudent finns här>>

Glöm inte bort att berätta för din ledare att du tänkt fara, så kan du få tips hur du kan söka bidrag till din upplevelse.