Rolig hösthajk i snö och frost

15 oktober, 2019 av Breitholtz

Helgen den 12-13 oktober föll årets första snö över Västerbotten, men det hindrade inte Äventyrarna och Utmanarna från att ge sig ut på hajk. Läs berättelsen från en som var med!

Vi från Umeå och Teg åkte buss till Skellefteå, där vi hade SKUMT-hajken. Det tog ca 2 timmar men det var ganska mysigt. När vi kom fram blev vi upphämtade i bilar och sedan åt vi våran lunch. 

Vi vandrade sedan 3 km till hajk-platsen. Vi slog upp våra vindskydd när vi kom fram. Det var väldigt krångligt och svårt men vi klarade det tillslut. Det var rätt kallt så vi satt ofta och värmde oss kring brasan. Till middag på lördagen åt vi hamburgare. Det var omtyckt och många åt 3 burgare eller fler. 

På kvällen hade vi lägerbål och sjöng alla passande visor, låtar och ramsor vi kunde komma på. Sedan sov vi och det var otroligt kallt men roligt. Dagen därpå gjorde vi en rolig lek för att ta marshmallow-märket. Vi byggde så höga torn vi kunde av marshmallows och okokt pasta. Det var kul och sedan fick vi grilla och äta upp marshmallowsen. Mums! 

Vi fick även gå en spännande tipspromenad på väg tillbaka. När vi var på bussen på väg hem var nog alla trötta och frusna men ändå glada och nöjda över hajken.

/Hilma, äventyrarscout