Information om hösten 2022

31 augusti, 2022 av Patrik Ulvdal
Igår hade vi planering med alla ledare och vi har verkligen lyckats få ihop bra ledarteam. Detta betyder att vi antagit en massa nya scouter. Ni borde alla ha fått ett acceptansmail igår eller idag. Totalt är vi nu ca 180 medlemmar, vilket är mer än vi varit på länge. Kul! Alla avdelningar utom Utmanarna kör igång på tisdag kväll på Gammlia. Terminsprogrammen hittar ni på respektive avdelnings sida på umeascoutkar.se/avdelningar. Dessa är just nu lite råa, men kommer att uppdateras när ledarteamet haft tid att planera mer.  För er som är helt nya scouter så är vår generella regel att man får prova på tre gånger innan man behöver bestämma om man vill fortsätta.
Nytt för i år är att vi bytt e-postsystem, så nya adresser för avdelningarna är:
  • spararna@umeascoutkar.se
  • upptackarna@umeascoutkar.se
  • aventyrarna@umeascoutkar.se
  • utmanarna@umeascoutkar.se
Använd först och främst dessa om ni har några frågor till ledarna. Ledarna har också nya personliga mailadresser enligt namn.efternam@umeascoutkar.se, men det är fler som bevakar avdelningsmailen.
Vi har fortfarande många på kö (ca 100), så om det är någon av våra nya medlemmar som vet med sig att de inte vill börja, vill vi veta det så fort som möjligt. Enklast är om man svarar på det här mailet, eller på den bekräftelse som man fått från Scoutnet. Vi vill också få ännu fler ledare. Om man är sugen är det bäst att höra av sig till den avdelning man är intresserad – eller till info@umeascoutkar.se.
Vårt nya e-postsystem synkroniserar information från Scoutnet. Det är därför viktigt att informationen där är uppdaterad. T ex går våra mail som ska gå till föräldrar till både anhörig 1 och anhörig 2 enligt Scoutnet. Bra att veta. Uppdatera uppgifterna gör man på www.scoutnet.se.
I dagarna kommer det att gå ut en faktura till alla medlemmar, för nya kan det eventuellt dröja till oktober. Standardvalet om man inte är registrerad för e-faktura via internetbank eller Kivra är att den går ut via mail. Läs mer här: https://support.scouterna.se/support/solutions/articles/75000030261. Om man vill utnyttja sina prova-på-möten så dröjer man med att betala fakturan tills man bestämt sig.
Lördag den 10:e september kommer Umeå scoutkår fira sin 111-årsdag i vår scoutstuga Normanstorp. Vissa avdelningar planerar att övernatta innan firandet, med start fredag den 9:e september alltså. Mer information både om eventuell övernattning och 111-årsfirandet kommer senare, men skriv upp det i kalendern redan nu. Det går givetvis bra att komma på 111-årsfirandet utan att först vara med på övernattningen om man vill.
Vi ser fram emot en spännande höst tillsammans!
Umeå Scoutkår
Genom Patrik Ulvdal