Vår hantering av Coronaviruset, COVID-19

14 november, 2020 av Breitholtz
Som du säkert redan vet så har även Västerbotten fått skärpta råd kring Covid-19. Precis som i många andra regioner har vi en kraftigt ökad smittspridning. Nu måste vi alla hjälpas åt att minska den!För många av oss är Scouterna en viktig del av vardagen utanför skola och jobb. Vi träffas, vi är ute, vi lär oss nya saker, vi är på äventyr. Framförallt lär vi oss att ta ansvar för oss själva och andra och att vara schyssta kompisar.

Umeå och Tegs scoutkårer har därför tagit ett gemensamt beslut om att fortsätta med vår verksamhet, i ett nytt format: Vi ställer om, inte in!

Terminens sista möten kommer att hållas digitalt, i möjligaste mån. Det kan dock hända att vissa aktiviteter ställs in. Digitala scoutmöten blir nytt för oss alla. Vi gör det enligt scoutmetoden; vi provar, vi vågar misslyckas och vi provar igen. Vi lär av varandra och vi hjälps åt att göra vårt bästa!

Dina ledare kommer att skicka ut mer information så fort de har hunnit planera om, så kom ihåg att kolla din mail (det kan även vara bra att titta i spam-foldern ibland).

Föräldrar: Vi kommer att behöva er hjälp för att få allt att fungera. Vi hoppas att ni kan hjälpa era barn och ungdomar att koppla upp sig, vara med på mötena om det behövs och kanske delta med dem i olika uppgifter de kan få att göra under och mellan mötena.

Vill du läsa mer om scouternas och regionens råd och rekommendationer kring Corona så skickar vi med några länkar nedan.

Tora Breitholtz och Maria Vängbo
Ordförande i Umeå respektive Tegs scoutkår

SCOUTERNAS HANTERING AV CORONAVIRUSET HITTAR DU HÄR
REGIONENS INFORMATION OM CORONAVIRUSET HITTAR DU HÄR
PÅ 1177 HITTAR DU DE SKÄRPTA ALLMÄNNA RÅDEN SOM GÄLLER FÖR VÄSTERBOTTEN